Amazon Cloud Front Nedir?

careerpath-tnail

 

Cloud Front Nedir?

Amazon CloudFront, küresel bir uç konumlar (edge locations) ağı kullanarak dinamik, statik, akış ve etkileşimli içerik dahil olmak üzere web sitenizin tamamını sunmak için kullanılabilir. İçeriğinize yönelik istekler otomatik olarak en yakın uç konuma yönlendirilir, böylece içerik mümkün olan en iyi performansla teslim edilir.


CDN nedir?

Bir içerik dağıtım ağı (CDN), kullanıcının coğrafi konumlarına, web sayfasının kaynağı ve bir içerik dağıtım sunucusuna dayalı olarak bir kullanıcıya web sayfalarını ve diğer web içeriğini teslim eden bir dağıtılmış sunucular (ağ) sistemidir.

Cloud Front Terminoloji

Edge Locations: Bu, içeriğin önbelleğe alındığı ve ayrıca yazılabildiği konumdur. AWS Bölgesine / AZ'ye ayrı
Origin: Bu, CDN'nin dağıtacağı tüm dosyaların kaynağıdır. Başlangıç noktaları bir S3 Bucket, EC2 Bulut Sunucusu, Elastic Load Balancer veya Route53 olabilir
Distribution: Bu, Uç Konumları koleksiyonundan oluşan CDN'ye verilen addır.
Amazon S3 Transfer Acceleration, son kullanıcılarınız ile bir S3 paketi arasında uzun mesafelerde hızlı, kolay ve güvenli dosya aktarımı sağlar.
Transfer Acceleration, Amazon Cloud Front’un küresel olarak dağıtılmış uç konumlarından yararlanır. Veriler bir uç konuma ulaştıkça, veriler optimize edilmiş bir ağ yolu üzerinden Amazon S3'e yönlendirilir

 

Mert Kahvecioğlu

AWS Certified Developer - Associate